Summer Winter More

Informatie gebied

Zwitserland

Wallis:
Wallis ligt in het zuiden van Zwitserland en grenst aan Italie. Fiesch ligt in het Duitstalige gedeelte van Zwitserland. Door de ligging ten zuiden van het centrale Alpenmassief in Zwitserland heeft Wallis subtropische zomers en brengt het de beste Zwitserse wijnen voort. De winters brengen zeer veel sneeuw, fameuze ski oorden als Zermatt, Saas Fee, Crans Montana, Verbier, Bettmeralp, Riederalp en Fiescheralp bevinden zich in dit Kanton.

Goms:
Het Goms is een van de meest uitgestrekte langlauf gebieden van Zwitserland en er lopen schitterende loipes tussen Oberwald en Niederwald (Gomstal). De omgeving biedt u de mogelijkheid te langlaufen door het uitgebreide langlaufgebied Goms  (Loipen Goms 100 km in Fieschertal en Aletschgebied kleinere loipes). Daarnaast biedt dit Zwitserse wintersport gebied vele wandel en sneeuwschoenwandel mogelijkheden.

Fiesch:
Fiesch, gelegen in Wallis, Zwitserland ligt op ong. 800 km van de Nederlandse grens, op 1.050 m hoogte en heeft 1000 inwoners. Fiesch ligt in een schitterend wintersport gebied wat in alle seizoenen ruimte biedt voor actieve en sportieve vakanties maar door zijn rustige karakter tevens een ideaal dorp is om met gezin, familie, vrienden of alleen te genieten van de rust.

Fiesch en het Werelderfgoedlijst van de UNESCO:
Fiesch ligt in het Aletsch gebied dat gedomineerd wordt door de grootste gletsjer van de Alpen; de Aletsch gletscher, welke is opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco vanwege zijn unieke natuurgebied.

Naast prachtige uitzichten biedt Fiesch echter veel meer aan haar bezoekers. Het dorpje heeft schitterende pistes in haar omgeving en is ook voor wandelaars een lust. Er zijn officiële scholen voor klimmen, delta vliegen en parasailing. Daarnaast bevinden zich vele golfbanen in de omgeving.

Fiesch is tevens een goede uitvalsbasis voor bezoeken aan Italie met Lago Maggiore en het Como Meer op afstanden van ruim 1 uur en Milaan op een rijafstand van 2 uur. Milaan ligt op 212 kilometer afstand en is zowel met auto als met trein vanuit Fiesch te bereiken.

Skigebied:
In Fiesch is skiën, snowboarden en langlaufen mogelijk van begin december t/m de week na Pasen (half april). Vanaf de Eggishorn heeft u een geweldig uitzicht over de Aletsch gletsjer, maar kunt u ook de beroemde Matterhorn in Zermatt zien.
De gondel welke zich op 5 min lopen van het vakantie huis bevindt brengt u naar de aaneengesloten skigebieden van de Fiescheralp van waar u de (autovrije) bergdorpen en skigebieden Bettmeralp en Riederalp (2.200-2.900 m) kunt bereiken.


 

Chalet lara
Chalet lara
powered by cmsimple